Feminizam

Ravnopravno u lancu vrednosti

0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second

Pod pokroviteljstvom Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost i u organizaciji Udruženja poslovnih žena Srbije, otvoren je konkurs za izbor rodno najsenzitivnije kompanije u Srbiji, s ciljem da se direktnije pomogne ženskom preduzetništvu i podsticanju uključivanja žena u lanac nabavki velikih kompanija.

U saopštenju se naglašava da će kompanije koje u svom poslovanju primenjuju strategiju Društveno odgovornog poslovanja, koje se vode principima rodne ravnopravnosti, pravedno postupajući prema svim zaposlenima, poštujući i uvažavajući ljudska prava i nediskriminaciju, koje u svom radu promovišu obrazovanje, obuke i stručno usavršavanje žena, rade na obezbeđenju zdravlja, bezbednosti i ravnopravnosti svih radnica i radnika, javno zagovaraju ravnopravnost i uključuju ženske firme u lance snabdevanja, svojim primerom doprineti da se u Srbiji stvori nova, rodno osetljiva klima.

Konkurs za rodno najsenzitivniju kompaniju deo je projekta „Ravnopravno u lancu vrednosti“ koji su pokrenuli Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost i Udruženje poslovnih žena Srbije, uz podršku Saveta stranih investitora (FiC), Američke privredne komore (AmCham) i Ambasade Kraljevine Holandije u Srbiji.

Cilj je da se direktnije pomogne ženskom preduzetništvu i podsticanju uključivanja žena u lanac nabavki velikih kompanija, jer to nije samo pitanje društvene odgovornosti, već i ekonomski interes zemlje, jer znači bolji i brži privredni razvoj i rast BDP-a.

Nagrada u kategoriji „Rodno najsenzitivnija kompanija“ biće dodeljena u oktobru ove godine, na svečanosti „Cvet uspeha za ženu zmaja“ u sklopu obeležavanja 20 godina postojanja Udruženja poslovnih žena Srbije.

Dokumentacija potrebna za učešće na konkursu, koji je deo projekta „Ravnopravno u lancu vrednosti“, može se preuzeti na ovom linku.

izvor: Vlada Srbije

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %