Feminizam

Trivan: Klimatske promene su u fokusu interesovanja u regionu

0 0
Read Time:1 Minute, 6 Second

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan je rekao da Srbija u oblasti životne sredine teži i može da bude lider u regionu pokretanjem regionalnih aktivnosti i inicijativa u borbi protiv klimatskih promena.

U razgovoru sa predstavnicama organizacija UN WOMEN u Srbiji Natalijom Ostojić i Majom Lalić „Mikser“ (Žensko arhitektonsko društvo), ministar Trivan je rekao:

„Klimatske promene su u fokusu interesovanja u regionu i resorno ministarstvo će biti inicijator svih regionalnih aktivnosti koje su u vezi sa klimatskim promenama. Pružamo podršku uključivanju komponente rodne ravnopravnosti u sve politike i međunarodne procese, posebno u one protokole u kojima već učestvujemo, a koji se odnose na održivi razvoj, evropske procese životne sredine i klimatske promene “, kaže Trivan.

Sagovornice su informisale ministra Trivana o aktivnostima koje realizuju ali i inicijativama, idejama i predlozima u cilju podizanja svesti žena o zaštiti životne sredine, rodne ravnopravnosti i drugih životno značajnih oblasti. Smatraju da bi bilo dobro da Srbija bude prva zemlja u regionu koja će pokrenuti učešće žena u procesima odlučivanja i donošenja odluka odnosno politika upravljanja klimatskim promenama

Ministar Trivan je ocenio kao pozitivnu ideju i istakao da je strateška politika ministarstva da Srbija bude lider u regionu kada je u pitanju zaštita životne sredine. Ministarstvo već učestvuje i sprovodi niz značajnih projekata koji sadrže komponentu rodne ravnopravnosti u zaštiti životne sredine.

izvor: Ministarstvo životne sredine

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %