Ekologija

Kongres zelene ekonomije

0 0
Read Time:1 Minute, 21 Second

Organizacije U mreži i Grupa za analizu i kreiranje javnih politika pozivaju vas na međunarodnu konferenciju Green Economy Congress, koja će se održati u Beogradu od 02. do 04. novembra 2017. godine. U tri dana konferencije Green Economy Congress, učesnici će imati priliku da čuju neke od regionalnih lidera u ekonomiji, preduzetništvu, inovacijama i nauci, zaštiti životne sredine. Konferencija je otvorena za preduzetnike, stručnjake, akademsku javnost, studente koji studiraju programe iz oblast održivog razvoja, kao i druge pojedince i udruženja koji se interesuju za temu zelene ekonomije.

Zelena ekonomija je jedan od inovativnih koncepcija koji je holistički u svojoj formi – generiše razvoj i poštuje regionalni i globalni ekosistem, rezultira socijalnim blagostanjem i jednakošću, dok značajno smanjuje ekološki rizik i pritisak na prirodne resurse.

U okviru Green Economy Congress, biće organizovan i Green Economy Fair, sajam start – up kompanija iz Srbije i regiona, koji će u formi speed dating-a predstaviti učesnicima svoje preduzetničke ideje i inspirisati ih da i oni pokrenu svoj biznis iz oblasti zelene ekonomije. Sajam je podržan od strane Impact HUB iz Beograda.

Učesnici će takođe imati priliku da predstave svoje projekte ili istraživanja na Participants Panel. 

Teme na ovogodišnjem Kongresu će biti:

Cirkularna ekonomija: Promena poslovnih modela i podsticaj sistemskog pristupa u ekonomiji

Zelena transformacija: inovacije i nauka kao put ka zelenoj transformaciji

Ekonomska decentralizacija: uloga malih i srednjih preduzeća u zelenoj ekonomiji

Žene u zelenoj ekonomiji: priče o uspehu

Redefinisanje ekonomije: promena proizvodnje a ne klimatske promene

Zelena kupovina: uloga zelenih javnih nabavki

Prvi dan konferencije je besplatan, a ako želite da učestvujete na celom kongresu cena je 3000 RSD. Prijavite se na office@greeneconomycongress.com

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %