Ekologija

Mali bukvar za upravljanje otpadom

0 0
Read Time:1 Minute, 7 Second

Upravljanje otpadom je glavna delatnost udruženja “Zelena grupa”. Prate  sve promene u ovoj oblasti, kako u pogledu zakonske regulative i njene primene, tako i u pogledu uspostavljanja odgovarajućih praksi, procedura i razvoja znanja unutar kompanija kojima pružamo usluge, navodi se na portalu Zelena grupa.

GG logo 4

„Naša vizija je očuvanje životne sredine pomoću mehanizama cirkularne ekonomije i pravilnog upravljanja otpadom. Neophodno je da uključimo ekološke i resursne vrednosti u samu srž ekonomskog sistema, i da ih ukombinujemo sa najnovijim naučnim rezultatima iz socijalne i ljudske evolucije.Naša misija je da upravljamo otpadom kao sa resursom, promovišući održive, ekološki prihvatljive i isplative prakse kroz integrisan sistem smanjenja nastanka otpada, ponovne upotrebe, reciklaže, inovativnih tehnologija, usluga za klijente i edukacije“, piše na portalu  Zelena grupa.

Izdali su i  Mali bukvar upravljanja otpadom.

Kako se na portalu Zelena grupa navodi, Bukvar je bio neophodan jer  u razgovorima sa  velikim brojem privrednika, lako se nameće zaključak da većina malih i srednjih kompanija nisu dovoljno upućene u oblast upravljanja otpadom, koje su im mogućnosti, obaveze, a na kraju – i kolike su kazne za neispunjavanje obaveza propisanih zakonom. Veće kompanije mogu da priušte posebne službe koje se bave upravljanjem otpadom i zaštitom životne sredine, ali većina manjih i srednjih firmi nemaju čak ni posebnu osobu koja se bavi otpadom, već je to najčešće neko od redovnih radnika koji je dobio dodatne obaveze.

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %