Feminizam

Ko ima pravo na feminizam?

0 0
Read Time:57 Second
I dok teku pripreme za ovogodišnji BeFem da se podsetimo zbog čega je on bio specifičan prošle godine.
Prvi vikend u decembru, a zove se BeFem. 2015. godine kompanjonke su se  sedmi put okupile u Beogradu spremne da menjaju sebe i svet. Naoštrenih umova, razigranih tela, neoivičenih vidika diskutovale su, promišljalale i slavile feminizam. Motivi prošlogodišnjeg  BeFem-a oslikani su talasima – onima iza nas i onima koji nam predstoje. Raspakovale su  nasleđe prošlih, da bi bile spremne za predstojeće borbe. Krenule su introspektivno: ko, gde, kada i kako ima pravo na feminizam, a završiti… ko će to znati!
Aktuealizovana je i  debate o izbegličkoj krizi, diskriminaciji u svetu rada, surogat majčinstvu, delovanju feminističkih političkih partija.
BeFem video produkcija donosi video zapis sa panela „Ko ima pravo na feminizam“ sa kojim smo otvorile BeFem 2015. Pokušale smo, sve zajedno, da damo odgovor na pitanje zbog čega i na osnovu čega sebe smatramo feministkinjama, kao i kako prevazići stratifikaciju moći u feminističkim krugovima i koje prakse otpora danas određuju feminističku borbu.
U razgovoru su učestvovale Jelisaveta Blagojević, Mirjana Mirosavljević Bobić, Bobana Macanović, Andrea Jovanović, Snežana Jakovljević i Judith Kiros.
 izvor BeFem

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %