Feminizam

Aleksić: Ženska percepcija politike je drugačija

0 0
Read Time:1 Minute, 34 Second

Žene u politici su laka meta za protivnike u  najvećem broju slučajeva budu diskreditovane  po rodu kojem pripadaju. Predsednica Gradskog odbora SDPS-a u Subotici, Nataša Aleksić smatra da ženska percepcija politike i društveno odgovornog rada i zalaganja, je malo drugačija nego što to rade muškarci i predstavlja osveženje i dobar način da se neki društveni problem sagleda iz više uglova i da se za isti naše najbolje rešenje.

Predsednica GrO SDPS-a Subotica, Nataša Aleksić.
Predsednica GrO SDPS-a Subotica, Nataša Aleksić.

„Socijaldemokratska partija Srbije kao jedno od glavnih svojih načela ima poštovanje  načela rodne ravnopravnosti i mislim da su ti principi zastupljeni i više od onoga što zakonski minimum propisuje i što je još važnije oni nisu samo mrtvo slovo na papiru. Sem žena iz naše partije koje su opšte poznate javnosti, poput Suzane Paunović, direktorke Kancelarije za ljudska i manjinska prava, pa zatim Milene Bićanin, narodne poslanice i članice odbora za obrazovanje u Skupštini Srbije, moram da kažem da i naš Gradski odbor ima veoma uspešan forum žena, koji vodi Brankica Tešanović. U našem odboru žene imaju izuzetno važnu ulogu i njihovo mišljenje se zaista uvažava jer su nebrojeno puta dokazale da su itekako sposobne da budu ravnopravne i da doprinesu radu vodeći se programom stranke“, kaže predsednica GrO SDPS-a Subotica, Nataša Aleksić.

„Što se tiče kampanje, mi se držimo odluke da kampanja nije samo period između raspisivanja izbora i zatvaranja biračkih mesta, te je rad žena pod okriljem SDPS-a konstantan. Znajući koliko su žene zapravo jake naše akcije su uglavnom usmerene na to da postanu samosvesne svoje snage i na podizanju samopouzdanja i podsticanju da kroz rad na sebi budu ravnopravne članice društva. Osim toga, prepoznajući i potrebe starijih, dece sa invaliditetom i drugih marginalizovanih društvenih grupa, konstantno radimo na tome da ih saslušamo i pokušamo da im pomognemo u okviru maksimuma naših mogućnosti“, zaključuje Nataša Aleksić.

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %