Aktuelno

Ponovo odloženo suđenje protiv Vavroša

0 0
Read Time:57 Second

Ni danas nije održan pretres u  Osnovnom sudu u Subotici u predmetu protiv poznatog ekološkog aktiviste Đure Vavroša, koji je u predsednik Ekološkog udruženja „Hrast“. Protiv njega je podneta  privatna tužba za krivično delo narušavanja poslovnog ugleda i kreditne sposobnosti preduzeća d.o.o. Krivaja. Sledeće ročište je zakazano za 1.april  u 11,30 časova.

Advokat okrivljenog, Đure Vavroša,  Sreten Đorđević ponovo nije mogao da  prisustvuje suđenju zbog zauzetosti, a okrivljeni je tražio da sam iznese dokaze, sa čime se nije složio advokat privatnog tužioca. Sudija je tada donela odluku da se pretres ponovo odloži.

djuro vavros

„Ja sam bio spereman da se sam branim, baš zbog toga da bi se završilo više suđenje. Materijalne dokaze imam, izvode iz katastra Srbije, Geozavoda Vojvodine,karte, brojeve parcela u građevinskom području tako da nemam zbog čega da se branim“, kaže  Đura Vavroš, predsednik Ekološkog udruženja „Hrast“.

Advokat, privatnog tužioca,  Živko Berćan nije želeo da komentariše današnji tok suđenja. Nije se složio sa time sa okrivljeni iznese sam odbranu, jer nije došao privatni tužilac. Za ovo krivično delo zaprećena je kazna zatvora do jedne godine.

Prvi pretres je odložen 1.februara jer nije došao advokat okrivljenog.

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %