Mihajlović: Srbija je posvećena poboljšanju položaja žena u zemlji

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je sa novom ambasadorkom Australije u Srbiji Rut Stjuart o mogućnostima saradnje dveju zemalja.

Mihajlović je tom prilikom istakla da Srbija i Australija imaju dobre bilateralne odnose, a da su velike mogućnosti i potencijali za saradnju dveju zemalja, navodi se na sajtu Vlade Srbije.

Na sastanku je bilo reči i o unapređenju rodne ravnopravnosti i saradnji dveju zemalja na tom polju.

Mihajlović je istakla da je Srbija posvećena poboljšanju položaja žena u Srbiji i izrazila zahvalnost Ambasadi Australije na podršci.

Znam da vam je ova tema veoma važna i da realizujete brojne aktivnosti. Ambasada Australije u Beogradu nastaviće da podržava projekte koji imaju za cilj osnaživanje žena, posebno žena sa invaliditetom, sa fokusom na lokalni nivo i pomoć malim organizacijama“, rekla je Stjuart.

Mihajlović je, u znak dobrodošlice, poklonila ambasadorki Australije stilizovanu vezenu minijaturu koju su izradile žene sa sela u okviru inicijative „Uposlimo 1.000 žena u ruralnim područjima“.

Potpredsednica Vlade Republike Srbije Zorana Mihajlović poklonila je vezenu minijaturu ambasadorki Australije u Srbiji Rut Stjuart.
Foto: Vlada Srbije

Ovu inicijativu zajedno realizuju Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost, NALED i Etno-mreža, navodi se u saopštenju Kabineta potpredsednice Vlade i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.