Ekologija

Francuska: smanjiti upotrebe fosilnih goriva koja proizvode zagadjenje

0 0
Read Time:47 Second
Francuski ministar ekologije Nikola Ilo rekao je danas da vlada menja obećanje o drastičnom smanjenju proizvodnje struje iz nuklearnih izvora da bi se, umesto toga, okrenula smanjenju upotrebe fosilnih goriva koja proizvode zagadjenje, piše beta.rs.

Ilo je rekao danas novinarima da je suviše „brutalno i nerealno“ da se ispune ranija obećanja da se do 2025. za 50 odsto smanji količina struje proizvedene u nuklearnim centralama u Francuskoj.

Ministar je dodao da vlada ostaje posvećena tome da smanji proizvodnju energije iz nuklearnih centrala, ali da je naložio svom ministarstvu da odredi nove rokove da se to ostvari.

On je rekao da je njegov prioritet sada da se francuska privreda odvrati od fosilnog goriva koje doprinosi globalnom zagrevanju.

Njegovi ambiciozni ciljevi uključuju zabranu prodaje svih vozila na benzin i dizel do 2040. godine.

Francuska je zavisna od nuklearne energije više od bilo koje druge zemlje jer tri četvrtine struje koju troši dobija iz svojih 58 nuklearnih centrala.

izvor : zelenasrbija

About Post Author

Sandra Iršević

Borkinja za zdravu životnu sredinu, ljudska prava, rodnu ravnopravnost. Feminizam shvatam kao borbu za ostvaranje osnovnih ljudskih prava muškaraca i žena i u skladu sa time se i ponašam.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %